Közélet

Zuglói kampány kikapós nővérekkel, plébániai feljelentéssel

A zuglói hatodik választókerületben az időközi választások kapcsán a Szentlélek plébánia nevében szórólapokat terjesztenek, amelyeken a szociáldemokraták képviselője "ledér helyzetben" látható.

Példátlanul eldurvult a vasárnapi, a zuglói 6. választókerületben sorra kerülő időközi, önkormányzati választás kampánya. A kerületben szórólapokat terjesztenek, melyben a Kassai téren álló Budapest-Herminamező – Szentlélek plébánia vezetője, Pajor András plébános aláírásával nemtelen vádak szerepelnek a Magyar Szociáldemokrata Párt által jelölt Szegedi Ritával szemben – írja a Magyar Nemzet.

Egy állampolgár hívta fel a figyelmünket a szórólapra – mondta el az MNO-nak Szücs István, az MSZDP zuglói frakciójának vezetője. A kiadványon botrányos helyzetben Dr. Szegedi Rita látható. A szexuális kontextusba helyezett fotó egyértelműen montázs, hamisítvány – szögezte le Szücs. A szórólapon az MSZDP jelölte Szücs szavai szerint "ledér helyzetben" szerepel. A szórólap szerint Szegedi összefüggésbe hozható a "Kikapós nővérek" című filmmel "amely számunkra teljességgel elfogadhatatlan és visszataszító"– áll a hamisítványon.

Szücs – aki alpolgármester is a kerületben – elmondta: telefonon megkeresték Pajor atyát, aki elhatárolódott az esettől, illetve feljelentést is kilátásba helyezett.

Ehhez a Fidesznek, illetve Cseke Vanda önkormányzati képviselőjelöltnek semmi köze nincsen – jelentette ki Szücs István lapunknak. Mint mondta, Cseke Vanda elhatárolódott az ügytől.

Zugló választás MSZDP
Kapcsolódó cikkek