Közélet

A kamionok új közlekedési rendje! Örülhetnek a fuvarozók

Beváltotta a kormány az ígéretét, és a fuvarozó szakmai szervezetekkel kötött június végi megállapodásnak eleget téve enyhítettek a kamion stopon.

A nehéz tehergépkocsik közlekedését korlátozó új kormányrendelet szerinti legfontosabb változások a következők. A nyári korlátozás kezdete június 15-ről július 1-re módosul, (a vége továbbra is augusztus 31.). A nyári korlátozás szombaton 8 óra helyett szombaton 15 órakor kezdődik (továbbra is vasárnap 22 óráig tilos a közlekedés).



A nemzetközi járművek a nyári korlátozás ideje alatt bizonyos útvonalak használatát kivéve visszatérhetnek magyarországi telephelyükre, illetve első lerakóhelyükig közlekedhetnek. A téli, korlátozás (ami változatlan maradt) alóli mentesség csak a nemzetközi forgalomban közlekedő, legalább 7-es (EURO 3-as) besorolású tehergépkocsikra érvényes.
A rendelet augusztus 4-én lép hatályba azzal, hogy a nyári forgalom korlátozásra vonatkozó szakasza csak szeptember 1-jétől hatályos.

Ezen a nyáron tehát még a régi kamionstop szerint kell közlekedni. A jogszabály részletei a Magyar Közlöny 2008/111. számában olvashatók.

kamion közlekedés stop
Kapcsolódó cikkek