Közélet

Az agresszív koldusok, szórólaposztók nyomában a rendőrség

Szinte mindent ellenőriz a háromszáz rendőr és hatósági ellenőr: a színesfémtelepeket, agresszív koldusokat, szórólaposztókat, vendéglátóhelyeket, illegális árusokat, feketemunkásokat, gyorshajtókat és a gyalogátkelőhelyek biztonságát is.

Szerdán is folytatódik a Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány által korábban elrendelt fokozott közrendvédelmi akció Budapesten. A rendőrök és a velük együttműködő hatósági ellenőrök már az első napon összesen majdnem 4 millió forintnyi bírságot róttak ki és 16 körözöttet fogtak el. Az akciót kétszer három napos időtartamra tervezték – olvasható az ATV honlapján.

A Független Hírügynökség információi szerint a fokozott ellenőrzés során a teljes fővárost bejárják az akció résztvevői és szinte mindent ellenőriz a háromszáz rendőr és hatósági ellenőr: a színesfémtelepeket, agresszív koldusokat, szórólaposztókat, vendéglátóhelyeket, illegális árusokat, feketemunkásokat, gyorshajtókat és a gyalogátkelőhelyek biztonságát is. Az akciók kora reggeltől késő estig tartanak, éjjelente pedig megerősített rendőri jelenlétre lehet számítani a főváros utcáin.

Az akcióban a rendőrök mellett részt vesznek többek között a munkaügyi felügyelők, a pénzügyőrök, a fogyasztóvédelema munkatársai, az adóhivatal, a tisztiorvosi szolgálat, Közterület-felügyelet munkatársai, a polgárőrök és a környezetvédelmi és vízügyi hatóság munkatársai is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdai tájékoztatása szerint az akció második felének első napján, vagyis kedden már összesen majdnem négyszáz embert igazoltattak és ellenőriztek, közülük tizenhatról derült ki, hogy körözik őket. Őket elfogták, hat másik embert előállítottak, és negyven szabálysértési feljelentést is tettek a rendőrök.

feketemunkás koldus eljárás árus ellenőrzés rendőr
Kapcsolódó cikkek