Közélet

Elődöntős az U19-es magyar labdarúgó-válogatott

Az U19-es magyar labdarúgó-válogatott második mérkőzését is megnyerte a csehországi Európa-bajnokságon, miután 1-0-ra legyőzte a spanyol csapatot. Miután a csoport másik mérkőzésén Németország 3-0-ra lelépte Bulgáriát, már biztos elődöntős a gárda. Sisa Tibor együttese ezzel az eredménnyel már a jövő évi egyiptomi világbajnokságon is bebiztosította helyét.

Jól kezdett a magyar csapat, ám a spanyolok - akiknek a németek elleni hétfői vereséggel egy 23 mérkőzésen át tartó győzelmi sorozatuk szakadt meg - fokozatosan átvették az irányítást, és többször is veszélyeztették az egyébként magabiztos Gulácsi Péter kapuját. A macedón játékvezető a mérkőzés ezen szakaszában kötelességének érezte Németh Krisztián nevelését, a Liverpool fiatalja bármit csinált, ellene ítélt a sípmester. A magyar válogatott kontrákra épített, de gól – itt is, ott is a szerencsének köszönhetően – nem született az első 45 percben.

A fordulást követően elmaradtak a spanyol rohamok, igaz, a magyar védelem nagyszerűen zárt, Gulácsinak csak egy-két beadást kellett lehúznia. A 70. percben aztán vezetést szerzett a magyar csapat: Szabó beadását Nagy Olivér passzolta a kapuba. A hajrában a spanyoloknak több óriási ziccere volt, de Gulácsi Péter – akárcsak a bolgárok ellen – bravúrt bravúrra halmozott, így az eredmény már nem változott.

Magyarország-Spanyolország 1-0 (0-0)
Príbram, Marila-stadion, 1200 néző, v.: Alekszander Starev (macedón)
gól: Nagy Olivér (70.)

Németország-Bulgária 3-0)

A csoport állása:

1. Németország 6 pont (5-1)
2. Magyarország 6 (2-0)
3. Spanyolország 0 (1-3)
4. Bulgária 0 (0-4)

Németország U19 Spanyolország magyar labdarúgó-válogatott Elődöntő
Kapcsolódó cikkek