Közélet

Ipari módon állították elő az illegális szeszt a családi házban

Illegális szeszgyártókat lepleztek le a vámnyomozók két bekecsi házban. Az egyik helyszínen két személyt értek tetten, amint az udvaron álló személygépkocsi rejtett tartályaiból tiszta szeszt készültek lefejteni.

Az összesen 321 liter adózatlan jövedéki terméket és az e célra átalakított személygépkocsit a nyomozók lefoglalták és az elkövetőket előállították. A másik családi házban a házkutatást során közel 3000 liter ismeretlen eredetű szeszesital, különféle aromák, nagy mennyiségű cukor, és cukorcefre került elő, valamint egy éppen működés alatt álló tiltott pálinkafőző berendezés.

Ugyanitt 1000 liter igazolatlan eredetű gázolajat és nagy összegű – az illegális tevékenységgel összefüggő – készpénzt is találtak, ezeket szintén lefoglalták. A gyanú szerint a két helyszínen folytatott illegális tevékenység egymással összefüggésben áll, valamint a lefoglalt alapanyagok mennyisége, az eszközök jellege alapján ipari mértékű illegális szeszgyártás folyt a családi házakban.

Az ügyben jelenleg három személy ellen folyik büntetőeljárás jövedéki orgazdaság, visszaélés jövedékkel, valamint visszaélés jövedékkel elősegítése bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt. Egyiküket őrizetbe vették a pénzügyőrök Az ügyben lefoglalt jövedéki termékek értéke közel 7 millió forint, míg az illegális tevékenységgel elvont összege meghaladja a 36 millió forintot.

szeszgyártók vámnyomozók illegális
Kapcsolódó cikkek