Közélet

Olaszliszka: teljes a készültség, Gój motorosok a helyszínen

Megkezdődött a helyszíni bírósági tárgyalás az olaszliszkai emberölés ügyében szerdán; a területet lezárták, mintegy száz rendőr vonult fel a helyszínre, az utcába csak szigorú ellenőrzés után lehetett bejutni – értesült a hirado.hu.

A Független Hírügynökség úgy tudja: a bűncselekmény utcájába a nyolc vádlottat és egy autót is  kivittek a történtek rekonstruálására. A helyszínre szállították a vádlottakat is. A perben nyolc személyt, köztük egy nőt és két fiatalkorú férfit - részben társtettesként, részben felbujtóként - különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolnak.

A helyszíni tárgyalás idejére a Gój Motorosok Egyesületének mintegy másfél tucat tagja felsorakozott egy telken, ahol békésen várták az eljárás kezdetét. Az egyesület szervezésben tavaly októberben mintegy százötven motoros vonult végig a településen. Vezetőjük a tragédia színhelyén megemlékezett Szögi Lajosról, majd azt mondta: nem rasszisták, tevékenységük egyetlen népcsoport ellen sem irányul, ugyanakkor mindaddig tiltakoznak, amíg "bármely kisebbség azt hiheti, hogy a törvények felett áll és önhatalmúlag ítélkezhet mások élete felett".

tárgyalás gój motorosok olaszliszka Szögi Lajos
Kapcsolódó cikkek