Közélet

Bocsánatot kér a Fidesz Mayer Arankától

Még ebben a hónapban megkapja a bíróság által megítélt kártérítést és a nyilvános bocsánatkérést a Fidesztől az Orbán-szőlők ügyében ismertté vált Mayer Aranka - írja a Népszava.

Mayer Arankának - aki egy ideig az Orbán Viktor feleségének résztulajdonában állt Szárhegy dűlő Kft.-hez kapcsolódó per koronatanúja volt - a bíróság 2005-ben ítélt meg erkölcsi és anyagi kártalanítást, amit idén júniusban felülvizsgálati eljárásban a Legfelsőbb Bíróság (LB) is jóváhagyott - emlékeztet a lap, hozzátéve: az ítélet szerint Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő megsértette Mayer Aranka személyiségi jogait, amikor az Orbán Viktor elleni lejárató kampányban játszott szerepére, valamint a családja által megvásárolt nagy értékű ingatlanra utalt.

Az ítéletet közölni kell a Fidesz honlapján, továbbá Révésznek és a Fidesznek egyetemlegesen - vagyis akár egyiküknek vagy közösen mindkettejüknek - félmillió forint nem vagyoni kártérítést és kamatait kell megfizetnie.

A képviselő a lapnak megjegyezte: eddig azért nem fizettek, mert nem döntötték el a pártnál, hogy a kártalanítást milyen arányban állják - számol be a lap cikkéről a hirado.hu. A bocsánatkérés is megtörténik, "ha nem is meggyőződésből" - jelezte.

bocsánatkérés Mayer Aranka Fidesz bíróság
Kapcsolódó cikkek