Közélet

Gyurcsányi manőver: fel se merüljön, hogy feláldozzák - Somogyi a változatokról

Somogyi Dávid a Vision Consulting elemzője szerint Gyurcsány Ferenc elébe kíván menni az eseményeknek, és ezért hívta össze szeptember 27-én szombatra az MSZP rendkívüli kongresszusát - nyilatkozta a szakértő a hiradó.hu-nak.

 Az elemző úgy látja nehéz elképzelni, hogy az MSZP és az SZDSZ álláspontja közeledne egymáshoz a közeljövőben, hiszen a két párt merőben mást akar - mondta Somogyi Dávid.

Az elemző szerint valószínűleg az elkövetkezendő néhány hétben folyamatosan egyeztetni fog egymással a két párt, mármint az MSZP és az SZDSZ, de nem hisz abban, hogy egy gyors megegyezésre lehetne számítani. Valószínűleg a szeptember 27-i kongresszusig nem állapodik meg majd a két korábban koalícióban álló párt.

Somogyi Dávid a Gyurcsány-féle három felvetésből elvetette az előre hozott választás lehetőségét, és mint hozzá tette ezt Gyurcsány csak azért sorolta fel, hogy tárgyilagosabbnak tűnjön. A másik a szakértői kormányra vonatkozó felvetést is komolytalannak tartja az elemző, és a legvalószínűbb forgatókönyvként arra mutatott rá, hogy a miniszterelnök a "Megegyezés" programhoz történő parlamenti többséget akarja majd megszerezni.

Gyurcsány Ferenc Somogyi Dávid szerint úgy manőverezik, hogy ne merüljön fel az MSZP részéről, hogy őt feláldozzák. A szakértői kormány ötletét egyértelműen Fodor Gáborhoz köti a miniszterelnök és nem, mint objektív lehetőségként merül fel, hanem mint az SZDSZ ötlete, és mint az elemző megjegyzi a kormányfő úgy is fogalmaz ebben a témában, hogy a szakértői kormány az SZDSZ ultimátuma.

Gyurcsány Somogyi Vision
Kapcsolódó cikkek