Közélet

Heteken belül változhat a KRESZ - Mi módosul?

Kondorosi Ferenc kormánybiztos tervei szerint heteken belül életbe léphet a nyáron javasolt, új közlekedési szabályok egy része.

Nyáron Kondorosi Ferenc, az Új Rend kormánybiztosa szakértőkkel folyamatosan egyeztetett a közlekedési szabályok változtatásáról. Az eddig összesen 8 változtatási terv egy része a Kreszt érinti és rendeletben szabályozható, egy törvénymódosítást igényel, és van olyan, amelyikhez csak táblákat kell kihelyezni - írja a Hírszerző az FH jelentése alapján.

Kondorosi Ferenc a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy szeretné mihamarabb lezárni az egyeztetéseket, mert folyamatosan új kérdések kerülnek elő, ami a már elfogadott tervek megvalósítását hátráltatja. Tervei szerint heteken belül bevezethetik a gyalogátkelőhelyeket védő, illetve a rendszám nélkül - vagy rosszul felhelyezett rendszámmal - autózókat érintő szigorítást és azt az új szabályt, hogy a 12 év alatti kerékpárosok kötelezően viseljenek bukósisakot. Bevezetik azt is, hogy a teherautósok bizonyos útszakaszokon ne előzhessenek, de ehhez nem szükséges módosítás, csak táblák kihelyezése. 

A KRESZ-módosítás terveiről a hétfői Világgazdaság is beszámolt.

közlekedés Kondorosi Ferenc KRESZ
Kapcsolódó cikkek