Közélet

Kéri: az MSZP számoljon az előrehozott választással

Lendvai Ildikó arra nem lát esélyt, hogy ismét koalícióra lépjenek az SZDSZ-szel, arra azonban igen, hogy együttműködjenek.

Az MSZP frakcióvezetője erről pénteken Balatonszemesen beszélt, a Baloldali Önkormányzati Közösség (BÖK) kétnapos találkozójának zárónapján. 

A rendezvényen Kéri László politológus kifejtette: nem osztja azt a véleményt, amely szerint Magyarországnak dráma, leértékelődés a kisebbségi kormányzás, de azt a fajta optimizmust sem, ami ezt egy könnyen megoldható problémának tünteti fel.

A szakértői kormányzásról szólva úgy fogalmazott, ennek olyankor van értelme, ha a pártok "leteszik a fegyvert" és konkrétan megmondják: "ezt meg azt nem vállalom a saját politikai táborom előtt, kapsz rá fél-másfél évet, hogy megoldd". "Ezt az érettséget még nem látom távolról sem Magyarországon" - jelentette ki Kéri László. Véleménye szerint komolyan kell számolnia az MSZP-nek az előre hozott választással, amelyre a baloldal nincs felkészülve; az számára jelenleg katasztrofális eredményeket hozna.

MSZP Kéri Lendvai
Kapcsolódó cikkek