Közélet

Kolozsvári csodával kezdődött a BL

Dzsudzsák Balázs csapata, a PSV Eindhoven – a magyar játékos nélkül – hazai környezetben szenvedett háromgólos vereséget az Atléticótól a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek nyitófordulójában. A Kolozsvár csodát tett Rómában.

A csoport
Chelsea (angol) - Bordeaux (francia) 4-0
Magabiztos győzelemmel kezdett új edzőjével  a Chelsea. Scolari együttese leiskolázta a Girondins Bordeaux csapatát. A gólokat Lampard, Joe Cole, Malouda és Anelka szerezték.

Roma (olasz) - Cluj (román) 1-2
Az idei sorozat első bombameglepetése nem sokat váratott magára. Az újonc Kolozsvár győzni tudott Rómában. Panucci góljával még vezettek a hazaiak, de Culio duplájával csodát tett a BL-újonc.

B csoport
Panathinaikosz (görög) - Inter (olasz) 0-2
José Mourinho csapata végig kézben tartotta az athéni mérkőzést, s magabiztosan hozta a három pontot. Mancini és Adriano találatak a Panathinaikosz kapujába.

Werder Bremen (német) - Anorthoszisz (ciprusi) 0-0
A második számú bombameglepetést az Anorthoszisz szolgáltatta. A ciprusiak gól nélkül úszták meg a Weserstadionban tett látogatásukat. A Dellasszal és Savióval felálló vendégek kiválóan védekeztek, és hiába voltak nagyobb nevek a németeknél, egy-egy pont került mindkét csapat neve mellé.

C csoport
Basel (svájci) - Sahtar Donyeck (ukrán) 1-2
Az ukrajnai brazilok ismét megcsillantották tudásukat. A Sahtar Donyeck Fernandinho és Jadson révén már kettővel vezetett a svájciak ellen, a végén Abraham csak szépíteni tudott.

Barcelona (spanyol) - Sporting (portugál) 3-1
Az idény eleji vergődés után úgy néz ki lassan magára talál a Barca. A katalánok Marquez, Eto''o és Xavi góljával simán verték a Tonel révén csak szépíteni tudó portugálokat.

D csoport
Marseille (francia) - Liverpool (angol) 1-2
Ugyan kísértett még a tavalyi 0-4, de a francia csapat – talán pont ezért – nagy elánnal rohamozott. Cana révén meg is szerezték a vezetést, de a sérülésből felépült Gerrarddal nem tudtak mit kezdeni. A vörösök csapatkapitánya előbb egy távoli lövéssel, majd büntetőből vette Steve Mandanda kapuját.

PSV (holland) - Atlético Madrid (spanyol) 0-3
A magyar válogatott középpályása, Dzsudzsák Balázs nem lépett pályára a mérkőzésen. A meccsen Agüero duplázott és betalált a portugál Maniche is.

Sahtar Donyeck Atlético Madrid Liverpool roma kezdődött Kolozsvári csoda
Kapcsolódó cikkek