BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A teljes vasúti vezérkar lemondott a vonatbaleset miatt

A hétfői monorierdői vonatbaleset miatt lemondott Szabó Pál közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter, Kamarás Miklós, a MÁV igazgatóságának elnöke, valamint Heinczinger István, a MÁV Zrt. vezérigazgatója; lemondásukat - Heinczinger kivételével - Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elfogadta.

A kormányfő a lemondásokat sajtónyilatkozatban jelentette be hétfőn a Parlamentben, miután kifejezte együttérzését a kormány és saját nevében a Pilis és Monorierdő között bekövetkezett hétfői vonatszerencsétlenség áldozatai hozzátartozóinak és a sérülteknek. Négy ember meghalt, 27 pedig megsérült, amikor délelőtt a Pest megyei Monorierdőnél a Budapest felé közlekedő és lelassító InterCity vonatba az állomás előtt beleszaladt a szerelvényt követő személyvonat.

Az ATV tudósítója szerint a balesetet követően a miniszterelnök magához kérette a közlekedési minisztert és a MÁV vezetőit, majd ezután jelentette be három vezető lemondását. A televízió tudósítása szerint a miniszterelnök könnyeivel küszködve nyilvánította ki részvétét a baleset miatt.

Az emberi lelkiismeret és a felelősségérzet miatt döntöttem úgy, hogy benyújtom lemondásomat - nyilatkozta lapunknak Heinczinger István vezérigazgató.

Információink szerint Szabó Pál miniszter végig a helyszínen tartózkodott, onnan a miniszterelnökhöz ment. Sem lemondása előtt, sem azután nem nyilatkozott senkinek. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.