Közélet

Döntőt játszanak címvédő lányaink

A nők a negyed- és az elődöntőben is 3-0-ra győztek, ezzel megvédhetik a tavaly Belgrádban szerzett címüket, a férfiak pedig a görögök felett aratott sikerüknek köszönhetően bennmaradtak az élvonalban a szentpétervári asztalitenisz Európa-bajnokságon.

A Lovas Petra, Póta Georgina, Tóth Krisztina összeállítású magyar csapat eddig mérkőzést sem vesztett a kontinensviadalon, így kétség sem férhetett az osztrákok elleni negyed-, majd a horvátok elleni elődöntős sikerhez sem. A keddi fináléban Hollandia lesz a rivális, magyar idő szerint 14 órától.

A férfiak hétfő délelőtt a görögöket győzték le 3-1-re, ezzel biztosították a számukra célként kijelölt bennmaradást, ugyanis a 9-12. helyért folytathatták, márpedig a legjobb 13 válogatott marad az élvonalban. A délutáni helyosztóra Pázsy Ferencet és Jakab Jánost már felváltották a fiatalok, azaz Nagy Krisztián és Zombori Dávid, akikkel a csapat kikapott Szerbiától, aminek következtében kedden a 11. helyért állhattak asztalhoz Harczi Zsolt tanítványai.

férfiak nők eb döntő bentmaradás asztalitenisz
Kapcsolódó cikkek