Közélet

Feljelentik Slotát

Nemzetgyalázás és gyűlöletkeltő uszítás miatt a Magyar Koalíció Pártja feljelenti a Szlovák nemzeti Párt (SNS) elnökét.

Nemzetgyalázás és gyűlöletkeltő uszítás miatt a Magyar Koalíció Pártja (MKP) feljelenti a pozsonyi kormányhoz tartozó Ján Slotát, a Szlovák nemzeti Párt (SNS) elnökét. A döntést az MKP elnökségének kedden délután kezdödött ülését megszakítva Csáky Pál elnök rövid sajtótájékoztatón jelentette be az újságíróknak - írja a Népszava Online.

Slota vasárnap  "kócos asszonynak" nevezte Göncz Kinga magyar külügyminisztert, aki Slota szóhasználata szerint már nem csak kócos, hanem "nyomorult asszony" is. A magyar Külügyminisztérium nem kívánja kommentálni Ján Slota megjegyzéseit.

Korábban Szlovákia nehezményezte, hogy Göncz Kinga minisztériumába kérette a szlovák nagykövetet, és egyebek között arra kért magyarázatot: Pozsony korábbi vállalásaival szemben miért nem teljesítette, hogy a szlovák tankönyvekben a helységnevek magyar átírással is szerepeljenek.

A konfliktus-sorozat akkor kezdődött, amikor szeptemberben azzal keltett feltűnést Slota, hogy országát fenyegető problémaként értékelte a Magyar Gárdát.

Szlovák feljelent MKP Slota
Kapcsolódó cikkek