Közélet

Gusztos: ez a legáporodottabb szagú szocializmus - Gyenesei mondjon le

Le kell mondania miniszterségéről Gyenesei István, önkormányzati miniszternek - írja blogjában Gusztos Péter.

Az SZDSZ frakcióvezető-helyettese szerint ez az egyetlen elfogadható megoldás azok után, hogy kiderült, a tárcavezető levélben fordult a színházakat fenntartó városok polgármestereihez azzal, hogy "kultúrmissziót vállalva" szeretné "egy földije remekbe szabott vígjátékát" a figyelmükbe ajánlani - tudósít a Híradó. 

A liberális politikus szerint ez nem "kultúrmisszió", hanem a legáporodottabb szagú szocializmus. "Ez egy másik rendszer gyakorlata, ez egy örökre eltemetni kívánt, rossz és kártékony módszer: amikor a miniszter "leszól" a polgármesternek, hogy mely szerzők műveit lenne kívánatos a helyi színházakban játszani" - fogalmaz Gusztos Péter.

Gusztos Torgyán József "légügyi dinasztiáját", és azt az esetet idézi, amikor az egyik Mikola minisztersége alatt kitüntették a másik Mikolát egy harmadik Mikola által szervezett ünnepségen - írja.

Gusztos Péter gyenge mentségnek nevezte, hogy Gyenesei István hétfőn a Parlamentben - Deutsch Tamás interpellációjára válaszolva azt mondta, hogy ő csupán arra próbált rámutatni: a megfelelő színházi repertoár milyen sikeresen lendítheti fel a helyi turizmust.

SZDSZ gyenesei Gusztos
Kapcsolódó cikkek