Közélet

Gyurcsány miatt lefújják az ellentüntetést? Ki és hová vonul?

Ellenvonulást jelentett be egy magánszemély a rendőrségen, a Tarka Magyar! néven szervezett civil demonstráció elleni tiltakozásul; a két csoport az eredeti tervek szerint egymással szemben vonult volna szombat délután az Andrássy úton. Gyurcsány Ferenc jelenlétére hivatkozva azonban elkezdték lefújni a szembemenetelt - írja a Népszabadság.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI információit megerősítve szerdán közölte: két ellentétes érdekeltségű csoport is vonulásos demonstrációt jelentett be október 4-re, az Andrássy útra.

Tafferner Éva elmondta: az "Összefogás az erőszak ellen " nevű civil tömörülés még augusztus 28-án jelentette be a rendőrségen, hogy október 4-én az Erzsébet térről a Hősök terére vonulva kívánnak demonstrációt tartani.
Hozzátette: a rendezvény szervezőivel először szeptember 3-án egyeztettek.

Szeptember 29-én, hétfőn egy magánszemély szintén demonstrációra vonatkozó bejelentést tett a rendőrségen: a Hősök teréről indulva az Andrássy út szervizútján a Szent István-bazilika előtti térre vonulnak.

 

Tafferner Éva az MTI-nek elmondta, hogy egy nappal később egyeztetést tartottak a két demonstráció szervezőjével, de arról, hogy milyen eredményre jutottak, illetve ki az ellendemonstrációt bejelentő magánszemély, nem kívánt részleteket elárulni. 

Tomcat, Polgár Tamás azonban tegnap már lefújta a Magyar Tarka elleni felvonulást arra hivatkozva, hogy a megmozduláson a kormányfő is részt vesz. A magyarázat szerint nem kívánnak iszapbirkózásba keveredni.

A BRFK a szombati tüntetésekkel kapcsolatban pénteken tart sajtótájékoztatót.

nol-MTI-->

Gyurcsány Tomcat tüntetés
Kapcsolódó cikkek