Közélet

Leleplező dokumentumok! Az MSZP-SZDSZ és a Strabag kapcsolata

Az utóbbi négy évben 13,5 milliárd forint folyt át egy Eurocontact nevű cégen, amelynek vezetője bejáratos volt a még Kóka János vezette gazdasági minisztériumba – derül ki a Heti Válasz dokumentumai alapján összeállított, az osztrák Strabag és az MSZP, valamint az SZDSZ kapcsolatát feltáró oknyomozó írásból.

Mivel a Központi Nyomozó Főügyészség fél éve vizsgál egy olyan vesztegetési ügyet, amely több szálon érinti a Strabagot, a Heti Válasz felajánlotta az ügyészségnek a birtokába került dokumentumokat – írja az inforadio.hu.

A tegnapi hatósági átirat egyben azt is megerősítette, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetés bűntettének gyanúja miatt már eljárást folytat a Strabagot érintő egyes ügyekben. (Emlékezetes: a korábban a túléléséért küzdő osztrák útépítő cég 2003 és 2007 között összesen 360 milliárd forint magyarországi közpénzhez jutott hozzá az állami, önkormányzati tendereken.)

Az osztrák lapok szerint ez az a kis kft, amelyen keresztül a Strabag "megkörnyékezte" a magyar pártokat.

A Heti Válasz birtokában lévő fejléces Eurocontactos papírokon gyakran szerepel Puch László, volt MSZP pénztárnok, Kuncze Gábor volt SZDSZ elnök és Matyi László egykori SZDSZ-es képviselő neve.

SZDSZ Strabag Eurocontact Puch László
Kapcsolódó cikkek