Közélet

Lengyel indokol: szomorú, hogy megvételről beszél a Fidesz

"Kölcsönös előnyökön alapuló megállapodásnak" tartja Lengyel Zoltán MDF-frakcióba való belépését a volt független képviselő és Herényi Károly, a Magyar Demokrata Fórum frakcióvezetője egyaránt - a két politikus erről hétfőn nyilatkozott az MTI-nek.

Lengyel Zoltán úgy fogalmazott: "kölcsönös előnyökön alapuló megállapodás" jött létre, nem "bizniszről" vagy "megvételről" van szó. Herényi Károly az MTI kérdésére szintén úgy értékelte a megállapodást, hogy az mindkét fél számára előnyös - idézi a Híradó a távirati irodát.

Az MDF frakcióvezetője, akit szombaton bízott meg a párt választmánya, hogy biztosítsa a frakció fenntartásához szükséges létszámot, hozzátette: Lengyel Zoltán parlamenti megszólalási lehetőségei, amelyek független képviselőként korlátozottak voltak, most jelentősen megnyílnak, azzal pedig, hogy frakcióvezető-helyettesi posztot kap, napirend előtt is fel tud majd szólalni.

A 2007 nyaráig fideszes, azóta független, majd most az MDF frakciójába belépett Lengyel Zoltán pénteken még úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy nem keresték meg az MDF-től, de nem is ülne be a képviselőcsoportba.

Kérdésre válaszolva hozzátette: a nagyon szomorúnak tartja, hogy a Fidesz részéről korábban elhangozhatott, hogy bárki is képviselőket venne meg, szerinte itt sem történt semmi ilyen, "egyszerűen annak a felelősségét érzetük át, hogy a jelenlegi gazdasági világválság, a külgazdasági, belpolitikai helyzet szükségessé teszi azt, hogy legyen egy konzervatív frakciója a magyar Országgyűlésnek".

Lengyel-botrányáról ITT olvashat

vád Fidesz Lengyel Zoltán botrány
Kapcsolódó cikkek