Közélet

"Magyarországon kialakulóban van valamiféle egypártrendszer" - Intoleránsak vagyunk Frank szerint

Intoleránsak vagyunk a tőkével szemben, a mindennapokban azonban tárt karokkal fogadjuk azt, amit nyújt – mondta a 168órában Frank Tibor, aki szerint gyakran költünk olyan pénzt, ami nem a miénk, olyan dolgokra, amenyekre semmi szükségünk.

A Kanadában élő közgazdász úgy látja, alapjaiban alakul most át a világ, és Magyarországnak nincs sok választása. „Einstein szerint a legnagyobb butaság újra és újra ugyanazt csinálni, de más eredményeket várni. Az elmúlt fél évszázad alatt gyökeresen megváltozott minden, vagyis ha ugyanazt folytatjuk, az egyre rosszabb eredményekkel jár."

Frank szerint Magyarországon kialakulóban van valamiféle „egypártrendszer”: vannak a politikusok és a párttagok a kiváltságaikkal, mindenki más meg pátonkívüli. Előbbiek nem szolgálnak, hanem hatalmat gyakorolnak. Ma sokan – az államfővel az élen – alkalmatlanok a feladatukra. De akkor sem lenne más a helyzet, ha a Fidesz kormányozna, hiszen ők kétszer annyit ígérnek.

Frank Tibor szerint kell a szociális háló, de ugyanúgy kell működnie, mint a cirkuszban: aki leesik, azt felfogja. A jelenlegi hálóra jószerivel mindenki ráfekhet és sütkérezhet.

Gyurcsány Kanada FRank Tibor közgazdász Fidesz egypártrendszer
Kapcsolódó cikkek