Közélet

Majmok szolgálják ki az étterem vendégeit - Videó!

Egy hagyományos japán étteremben két makákó is segíti a dolgozókat. Az egyikük törülközőt nyújt, a másik italokat szolgál fel a vendégeknek.

A Kayabukiya nevű hagyományos szaké-étteremben nem mindennapi kiszolgálásban lehet része a vendégeknek. A két makákó, Yat-chan és Fuku-chan segédpincérként dolgozik az étteremben – tudósít a Reuters.

A fiatalabb Fuku-chan a japán hagyományok szerint forró törülközőt nyújt a vendégeknek az étkezés előtt. A tizenkét éves Yat-Chan italokat is felszolgál. A hatvanhárom éves tulajdonos szerint a majom-munka véletlenül kezdődött, amikor egyszer odaadott egy törülközőt az egyik majomnak, ami az rögtön kivitt egy vendégnek.

Azóta a két makákó a hatóságok által elfogadott módon dolgozik, maximum két órát egyhuzamban. A kliensek borravalóként főtt szójababot adnak nekik. A jelek szerint a két majom extra vonzerőt kölcsönöz az étteremnek. A vendégek csodálkozva számolnak be arról, milyen jól értik az állatok a beszédet. "Sört kértünk és kihozta a sört, fantasztikus!" - lelkendezett egy vendég, aki saját bevallása szerint kizárólag a makákók miatt látogatja a szaké-bárt.

szaké makákó majom Japán
Kapcsolódó cikkek