Közélet

"Szilvásy későn szólt, hogy lehallgatják" – Lados vallomása Zuschlagról

Lados István meghallgatásán azt mondta: Zuschlag János állította, hogy a Nemzetbiztonsági Hiatallal is kapcsolatban áll, a szervezettől információkat kapott.

Lados István, aki Zuschlag János személyi titkára volt, tegnap délutáni vallomásában egyebek között beszélt arról, hogy Baja Ferenc a 2006-os választásokat megelőzően egy zártkörű alapítványi találkozón gyakorlatilag arra szólította fel őket, hogy minden olyan választókerületből, amelyben indul szocialista képviselőjelölt, nyújtson be pályázatot egy-egy civil szervezet valamilyen általános célra a Táncsics Alapítványhoz (az MSZP pártalapítványához), és az így elnyert pénzeket a szocialista jelöltek kampányára használják fel – idézi az MTI-t a gondola.hu.

Példaként említette, hogy így kapott pénzt a kampányához a zuglói választókerületekben Baráth Etele és Csiha Judit is: állítása szerint mindkét politikus kampányfőnökének ő személyesen adta át a pénzt.

Lados meghallgatásán az is kiderült, hogy Zuschlag egy magas rangú rendőrtiszttel az ügyet a saját maga számára kedvező mederbe akarta terelni. Ez maga a Bács-Kiskun megyei rendőrfőkapitány volt. De Zuschlag más magas kapcsolatokra is hivatkozott.

"Úgy emlékszem, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatalt jelölte meg, mint apparátussal rendelkező szervezetet, és Szilvásy Györgytől szerzett erről tudomást. Szó szerint azt mondta Erdélyben tartózkodásom alatt, hogy az a féreg Szilvásy későn szólt, hogy lehallgatják" - fogalmazott Lados.

szilvásy Zuschlag Lados Nemzetbiztonsági Hivatal meghallgatás
Kapcsolódó cikkek