Közélet

Vette a melegítőjét az argentin kapitány

Egy nappal a Chilében elszenvedett, kínos vereséget követően lemondott posztjáról Alfio Basile, az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A szakember az utóbbi időben rengeteg kritikát kapott, mivel sztárokkal teletűzdelt csapatával csak botladozott a 2010-es világbajnoki selejtezősorozatban. A szerdai 10. fordulóban ráadásul nemcsak az 1-0-s vereség miatt, hanem a többek között Lionel Messivel és Sergio Agüeróval felálló együttes nagyon gyenge játéka miatt is újabb támadások érték. A tréner elhatározását előbb a helyi média közölte, majd az argentin szövetség (AFA) is megerősítette.

„Basile személyesen Julio Grondonának, a szövetség elnökének jelentette be távozási szándékát személyes okokra hivatkozva – mondta Ernesto Cherquis, az AFA szóvivője. – A válogatottakat felügyelő bizottság ugyan megpróbálta maradásra bírni őt, de nem tudták meggyőzni.”

Alfio Basile ezzel második kapitányságának vetett véget, ami 2006 júliusában kezdődött. Tavaly a Copa America döntőjébe vezette a válogatottat, amely azonban ott 3-0-s vereséget szenvedett az ősi rivális braziloktól. Az argentin csapat pontvesztései ellenére tíz forduló után a harmadik, továbbjutást érő helyen áll a dél-amerikai vb-selejtező csoportban.

argentina labdarúgás szövetségi kapitány lemondott vb-selejtezők
Kapcsolódó cikkek