Közélet

Almássy "bástyakövei gurulnak nagy robajjal szanaszét"

Az MDF minden alapszervezetének átvilágítását javasolja Karsai Péter, a párt országgyűlési képviselője a demokrata fórum választmányi tagjainak írt levelében.

Indoklása szerint fehéren-feketén ki kell derülnie, "hol vannak a gyengeségeink, hol sértik meg nap mint nap alapszabályunkat. Készüljön jelentés az IDF állapotáról, együttműködési hajlandóságáról. Nézzük át az Antall József Alapítvány és az MDF adminisztrációs működését" – idézi a képviselő közleményét a Népszabadság.

A képviselő úgy fogalmaz levelében: "Most ismét leomlott egy szakasz. Csurka István, Szabó Iván, Für Lajos, Lezsák Sándor, Gémesi György és most Almássy Kornél bástyakövei gurulnak nagy robajjal szanaszét, és maradék falunk is omladozik... Mi pedig, még maradék kőművesek, ismét gyürkőzhetünk a munkának.

Még egyszer - és talán utoljára - nem követhetjük el azt a hibát, amit a korábbi romeltakarításoknál elkövettünk, hogy egy félreértelmezett demokráciafelfogásra hivatkozva olyan kimozdult és sérült falakra is építettünk, amelyekbe beleprogramoztuk a következő omlást is."

Karsai Péter a távirati iroda kérdésére elismerte, hogy ő írta a levelet, de hozzátette, hogy azt nem a nyilvánosságnak szánta. Szerinte az írás kiszivárogtatása is éppen javaslatának jogosságát támasztja alá, azaz, hogy szükség van a demokrata fórum átvilágítására.

mdf Antall Lezsák Csurka almássy
Kapcsolódó cikkek