Közélet

Armstrong törzshelyén készül az Asztana

Az Asztana profi országúti kerékpároscsapat az amerikai Solvangban tartja téli edzőtáborát, ott, ahol az ősszel szerződtetett amerikai Lance Armstrong készült fel rendszeresen a versenyidőszakra.

Az istálló szóvivője elmondta, hogy szokás szerint két táborozást terveznek: egyet Európában, egyet pedig az Egyesült Államokban. Ez az elmúlt évben is így volt, csak akkor a tengerentúli tréningeket Albuquerque-ben tartották.

– Remekül éreztük magunkat Albuquerque-ben, tökéletes körülmények között készülhettünk. Egyetlen probléma az időjárás volt, mert januárban, amikor ott voltunk, egyszer sem ment nulla celsius fok fölé a hőmérséklet – mondta Phillippe Maertens szóvivő. – Ezért a csapat úgy határozott, hogy máshová megyünk. A döntésnél, persze, komoly szerepet játszott, hogy Lance Armstrong korábban mindig Solvangba ment télen.

Az európai edzőtábornak a spanyolországi Tenerife ad majd otthont. A kazah bejegyzésű Asztana bombaerős kerettel készülhet a 2009-es szezonra, hiszen a hétszeres Tour de France-győztes  Armstrong mellett a csapat tagja a tavalyi francia, illetve az idei olasz és spanyol körverseny bajnoka, a jelen legjobb országúti kerékpárosának tartott spanyol Alberto Contador is. Az Asztana tavalyi doppingbotrányai miatt idén nem szerepelhetett a Tour de France-on, de jövőre már indulhat.

felkészülés solvang kerékpár asztana Armstrong contador
Kapcsolódó cikkek