Közélet

Bombariadót szervezett Zuschlag barátja érdekében – állítja Lados

Bombariadóval intézte el Zuschlag egyik barátjának, hogy őt válasszák a gyermek- és ifjúsági szervezetek érdekképviseletének élére - mondta el az ügy másodrendű vádlottja, Lados István a per pénteki tárgyalásán.

A HavariaPress úgy tudja, hogy Lados a kilencedrendű vádlott, Prácser László ügyvédjének kérdésére válaszolva tárta fel egy bombariadó történetét, amit elmondása szerint Zuschlag rendezett – tudósít a HírTV.

Lados a Gyermek és Ifjúsági Konferencia - a gyermek- és ifjúsági szervezetek érdekképviseletének - 2003-as alakuló gyűléséről beszélt pénteken délelőtt a bíróságon. Elmondta, hogy az alakuló gyűlésre Prácser meghívta Zuschlagot, aki látta, hogy barátjának problémái adódtak. Lados, bár nem mondta ki, a később elhangzottakból következtetve ezzel arra célzott, hogy Prácser elnöki megválasztása meglehetősen kétséges volt. Az ülés azonban váratlanul félbeszakadt egy bombariadó miatt, nem választottak akkor elnököt.

A megismételt alakuló ülésen már Prácsert választották meg a pályázatok elosztásában szerepet játszó, ifjúsági szervezeteket összefogó érdekképviselet elnökévé.

Zuschlag később elmesélte személyi titkárának (Ladosnak), hogy ő áll a bombariadó mögött, ami miatt félbeszakadt az elnök személyét tekintve kétséges kimenetelű alakuló ülés.

Lados arra vonatkozóan, hogy Zuschlag maga telefonált-e a bombafenyegetéssel, vagy megbízott valakit annak végrehajtásával, nem adott információt.

Zuschlag elnök gyűlés Lados telefon bobma
Kapcsolódó cikkek