Közélet

Fico hamarabb érkezett, Gyurcsány jöttekor ütött az óra

Robert Fico szlovák kormányfő érkezett meg előbb Révomáromba. A városháza előtt Bastrák Tibor polgármesterrel parolázott. Nem sokkal később befutott Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnök is. A felek gyorsan a számukra kijelölt szobába vonultak, ahol négyszemközt tárgyalnak.

Gurcsány pontban tízkor érkezett az révkomáromi polgármesteri hivatal elé, a toronyóra éppen akkor ütötte el a tizet - olvasható a kemma.hu-n. Fico kijött a magyar miniszterelnök elé, üdvözölte és kezet ráztak. Gyurcsány Ferenc virágot kapott az észak-komáromiaktól, majd a szlovák államfővel közösen bementek a polgármesteri hivatalba. A két külügyminiszter az épület  második emeletéről integetett.

A magyar és a szlovák miniszterelnök a tervek szerint félórán át tárgyal a városháza első emeletén a polgármester irodája melletti szobában. A megbeszélés után várhatóan hét-hét tagú munkacsoport ül majd tárgyalóasztalhoz, ahol jelen lesznek a külügyminiszterek és a tanácsadók is. Várhatóan közös nyilatkozatot is kiadnak majd.

Már a magyarországi oldalon is nagy volt a rendőri jelenlét: a megyei rendőr-főkapitány, dr. Gorgosilits Fábián is a helyszínen tartózkodott, egyébként a körforgalom és az Erzsébet híd között parkolni sem engedték az autósokat.

A határon több, mint tíz rendőr tartózkodott, a legnagyobb riadalmat az okozta, amikor egy kerékpáros csomagtratójáról leesett egy fazék. Egy szlovák rendőr megjegyzezte: no, turiszta.

A teljes cikk a kemma.hu-n olvasható

Gyurcsány Révkomárom Fico
Kapcsolódó cikkek