Közélet

Hamilton: megvalósítottam az álmomat

Pályafutása eddigi legnehezebb versenyének nevezte az idényzáró Brazil Nagydíjat a Forma-1 friss világbajnoka, Lewis Hamilton, akinek az ötödik hely is elegendő volt a végső győzelemhez.

– Amíg el nem kezdett esni az eső, jól kezeltem a versenyt, még azzal együtt is, hogy a gumijaim a vége felé már egy kicsit elhasználódtak, így nehezen tudtam tartani a ritmust – idézte fel a drámai végjátékba torkolló futamot a brit pilóta. – Nem akartam semmilyen kockázatot vállalni. Még akkor is képes voltam magam mögött tartani Sebastient (Vettel), amikor elkezdett szemerkélni, de aztán megelőzött, nekem pedig azt mondták, feltétlenül eléje kell kerülnöm. Egyszerűen nem hittem a dologban. Aztán az utolsó kanyarban sikerült megelőznöm Timo Glockot. Szinte hihetetlen, ami történt. Nagy szerencsém volt, de végül is megvalósítottam álmomat. Rettentően büszke vagyok a csapatra, a körülöttem lévő emberekre, akik lehetővé tették számomra, hogy idáig eljussak.

Arra kérdésre, hogy Vettel előzésénél gondolta-e azt, hogy minden elúszott, kitérő választ adott. Mint mondta, egyszerűen nem is tudja, miként kerülhetett elé Vettel.

– Talán azért, mert a gumijaim már nem voltak jók, elkezdtem csúszkálni, semmit sem tehettem – tette hozzá. Aztán a csapatától érkezett az instrukció, hogy mindenképpen le kell előznie Timo Glockot. – Nem tudtam, mennyivel jár előttem, de azzal tisztában voltam, hogy száraz gumikkal megy. Harcoltam Vettellel is, ő azonban egy kicsit gyorsabb volt nálam. Imádkoztam, hogy Glockot időben érjem utol, és az utolsó kanyarnál végül megláttam. Sikerült belülről elmennem mellette. Nem tudom, mi történt volna, ha elvesztem a világbajnoki címet – így Hamilton, aki tavaly újoncként kiengedte a kezéből a vb-elsőséget. – Amikor beértem, még nem is voltam biztos benne, hogy megvan, de aztán megerősítették, hogy én győztem. Egy álom vált valóra.

A Brazil Nagydíjat a brazil Felipe Massa (Ferrari) nyerte, aki összetettben is első lett volna, ha Hamilton hatodikként ér célba. A McLaren-Mercedes pilótája azonban ötödikként zárt.

Hamilton megvalósult álom Forma 1
Kapcsolódó cikkek