Közélet

Lendvai: 8 százalékkal csökkenjenek a képviselői fizetések!

A képviselői fizetések terén a szocialisták akár feles többségű jogszabályokon keresztül is megpróbálnának 8 százalékos csökkentést elérni, de a képviselői juttatásokkal kapcsolatos módosítások kétharmados többséget igényelnek. A Fidesz a parlamenti létszámot csökkentené, felére - írja a Hírszerző.

A képviselői jövedelmeket átlagosan 8 százalékkal csökkentené jövőre az MSZP - mondta Lendvai Ildikó a frakció kedd esti informális ülése után. A feles többséget igénylő adótörvényekhez akár egyedül is módosító indítványt nyújtanak be annak érdekében, hogy egy szövetséges segítségével megváltoztassák a képviselői jövedelmek jelenlegi szabályozását - írja a Hírszerző.

A képviselői jövedelmek módosításának alapelve, hogy a képviselők is részt vállaljanak a válságkezelés következményeiből olyan mértékben, mint a közszféra - fogalmazott Lendvai.

Emlékeztetett: a köztisztviselői bérbefagyasztással a képviselői jövedelmek is automatikusan befagynak, ám ezen felül a közszféra elesik a 13. havi juttatástól is. A képviselőknek nincs 13. havi bérük, ezért kellene a jövedelmeiket, a bérbefagyasztáson felül, átlagosan 8 százalékkal csökkenteni.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek