Közélet

Második helyen a nők a sakkolimpián

Öt forduló után, azaz gyakorlatilag félidőben a második helyen áll a magyar nőválogatott a drezdai sakkolimpián. A férfiak a hétfői vereséggel visszacsúsztak a 17. helyre.

A veretlen és 9 pontos női csapatot csak az eddig százszázalékos Kína előzi meg a kereken száz együttest számláló mezőnyben. Az eddigi négy győzelemből és egy döntetlenből elsősorban Vajda Szidónia vette ki a részét, aki sorozatban négyszer gyűjtötte be a teljes pontot. A keddi szünnapot követően szerdán Kína lesz az ellenfele az Élő-pontszámok alapján a nyolcadik helyre rangsorolt magyar hölgyeknek.

A férfiak az Ukrajnától elszenvedett vereséggel a 17. helyen állnak – legjobb hétpontosként. Az élen hat kilencpontos csapat áll. Lékó Péterék szerdán Kolumbia ellen ülnek asztalhoz, s az elvárt győzelemmel ismét felzárkózhatnak az élbolyhoz. A 11 fordulós, svájci rendszerű tornán a sakkolimpiák történetében először a meccspontok döntenek (a győzelemért 2, a döntetlenért 1 pont jár), holtversenynél a táblapontokat, azaz az egyéni eredmények összegzését veszik figyelembe.

sakk drezda nők másodikok sakkolimpia
Kapcsolódó cikkek