Közélet

Zuschlag-ügy: egy halottra kenték volna a fiktív egyesületek létrehozását

Egy 2004-ben elhunyt kiskunhalasi vállalkozóra, Kisbaranyi Lászlóra akarták kenni a fiktív egyesületek létrehozásának ötletét, a pályázatok elkészítését és a könyvelést is Zuschlagék.

Ez derült ki szerdán egy lehallgatott telefonbeszélgetésből, amit Zuschlag és a per hetedrendű vádlottja, a 2002-2006-ban a kecskeméti önkormányzat szocialista frakciójában politizáló Kullai Tamás folytatott. Zuschlag konkrét instrukciókat adott Kullainak, akinek kecskeméti lakásába több fiktív egyesület is be volt jelentve. Zuschlag a következőket mondta a telefonba: „Ha megkérdezik, akkor azt kell mondanod, hogy téged Kisbaranyi László annak idején megkért. Nem emlékszel a nevére. ”

A Kisbaranyi-sztorit korábban már Lados István, Zuschlag titkára is megerősítette a bíróságon, amikor elmondta, hogy a halottról Zuschlag még fényképet is adott neki azért, hogy – ha fotókat mutatnának az ügyészek a kihallgatáson – fel tudja majd ismerni az elhunytat.

Kullai Tamás szerdán ártatlannak vallotta magát, elmondása szerint párttársai folyamatosan megtévesztették. Vallomásában azonban több pontban is ellentmondásba keveredett. Részben korábbi, az ügyészségen tett vallomásaival, részben önmagával is.

egyesületek Zuschlag Lados fiktív
Kapcsolódó cikkek