Közélet

A Jobbik lassan utoléri az MDF-et és az SZDSZ-t - Századvég-Forsense felmérés

Tovább csökkent az MSZP támogatottsága a Századvég-Forsense legújabb közvélemény-kutatásának eredménye szerint - mondta az InfoRádiónak a szervezet ügyvezető igazgatója. Tóth Zsolt hozzátette: a kisebb pártok közül a Jobbik támogatottsága megközelíti a két kisebb parlamenti pártét, az MDF-ét és az SZDSZ-ét.

A Fidesz-szavazók aránya az összes megkérdezett körében ugyan nem változott (továbbra is 24 százalék), viszont az MSZP-é 4 százalékponttal csökkent, 14 százalékra. A biztos szavazó pártválasztók csoportjában a Fidesz támogatóinak aránya öt százalékponttal növekedett (57 százalékra), ezzel szemben az MSZP-é ugyancsak öt százalékponttal csökkent (32 százalékra). Utoljára szeptemberben volt hasonló mértékű különbség a két nagy párt között.

Tóth Zsolt hozzátette: a két kisebb parlamenti párt, a Szabad Demokraták Szövetsége és a Magyar Demokrata Fórum táborának mérete 1-2 százalékpont körül mozog hónapok óta. A parlamenten kívüli pártok közül a Jobbik a legerősebb.

A válaszadók 45 százaléka mondta, hogy kormányváltást szeretne, 40-ről 30 százalékra csökkent azonban azoknak az aránya, akik szerint nincs szükség erre - magyarázta a szakértő.

kutatás Századvég SZDSZ mdf MSZP tóth közvélemény Jobbik Fidesz Forsense
Kapcsolódó cikkek