Közélet

A nyomozó a Molotov-koktélozókat figyeli, osonnak a szatírok

Két-háromszor nagyobb eséllyel fogják el az autótolvajokat, betörőket és rablókat Budapest egyes külső kerületeiben, mint a belvárosiakban.

Még rosszabb a helyzet azokban a városrészekben, ahol gyakoriak az állami ünnepek, tüntetések, amelyek rendjének fenntartásában az egyenruhások mellett a nyomozókat is nagy számban beosztják. Amíg a nyomozó a Molotov-koktélok dobálóit figyeli, senki nem üldözi a betörőket, rablókat, szatírokat.

Nyilvánvaló, hogy a betörők, rablók és autótolvajok azokat a kerületeket látogatják előszeretettel, ahol fele-harmadakkora a lebukás esélye, mint máshol. Ezért, ahol eddig rossz volt a közbiztonság, még rosszabb lesz, és idővel ott is rosszabbra fordul a helyzet, ahol ma még jónak mondható – írja a Népszabadság.

Az évek óta súlyos létszámgondokkal küzdő Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetője szerint pusztán a nyomozók számának növelésével a probléma nem orvosolható. Tóth Gábor vezérőrnagy azt mondta, hogy ezért határozta el a budapesti bűnügyi rendőrség átalakítását. Budapest rendőrfőkapitányai közül már többen próbálkoztak ezzel, de különböző okok miatt eddig valamennyi hatékonyságnövelő szervezeti változtatás az íróasztalfiókban maradt.

Tóth Gábor nyomozó molotov-koktél
Kapcsolódó cikkek