Közélet

Demján lakására ment Gyurcsány - Miről beszéltek?

Kormányközeli források szerint a kormányfő úgy véli, most a Fidesz elnöke van döntései helyzetben: vagy támogatja a reformokat, vagy személyes politikai ambíció érdekében elutasítja a változásokat.

A miniszterelnök az elmúlt két hónapban csaknem tízszer találkozott személyesen Demján Sándorral a Vállalkozók és Országos Szövetségének (VOSZ) ügyvezető elnökével és Futó Péterrel a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) elnökével, akik a Reformszövetség alapító tagjai - számol be a Hírszerző a Független Hírügynökség alapján.

A miniszterelnök és a munkáltatói oldal két befolyásos képviselője egyetértettek abban, hogy Magyarországon belátható időn belül fontos szerkezeti reformokat kell végrehajtani, amihez társadalmi és politikai támogatás szükséges - értesült a Független Hírügynökség kormányzati forrásokból.

A nagyrészt Demján Sándor lakásán tartott találkozókon a kormányfő is egyetértett a reformok mielőbbi megkezdésével, illetve támogatta a munkaadók azon törekvéseit, hogy olyan hangulatot kell "kívülről" teremteni a politikában, amiben nem lehet a reformok elől kitérni.

Kormányközeli források szerint Gyurcsány Ferenc úgy véli most Orbán Viktor a Fidesz elnöke van döntései helyzetben: vagy támogatja a reformokat, illetve azok egy részét és ezzel elősegíti az ország érdekében álló változásokat, vagy személyes politikai ambíció érdekében elutasítja a változásokat.

Gyurcsány VOSZ Demján reform futó MGYOSZ
Kapcsolódó cikkek