Közélet

Fidel Castro "bárhol beszélne" Obamával

Fidel Castro azután nyilatkozott az Obamával folytatandó tárgyalásokról, miután bátyja azt nyilatkozta egy amerikai magazinnak, hogy egy semleges helyen kezdene egyeztetést a megválasztott elnökkel.

"Obamával bárhol megkezdhetjük a tárgyalásokat, ahol akarja" – idézi a Reuters Fidel Castro mondatait, amely öccse, Raul megjegyzésére reflektál. Kuba jelenlegi elnöke egy amerikai lapnak azt mondta: egy semleges helyen kezdene tárgyalásokat Barack Obamával.

Fidel Castro a nemrég kubai az állami lapban megjelenő cikksorozatában arra is figyelmezteti Obamát, hogy a kubaiak önrendelkezési joga nem sérülhet.

Barack Obama korábban hangsúlyozta, hogy szeretne javítani Kuba és az Egyesült Államok viszonyán. A megválasztott elnök egyes szankciók visszavonását helyezte kilátásba: többek között engedélyezné, hogy a kubai származású amerikai meglátogathassák családjaik és pénzt küldhessenek nekik. Ugyanakkor az elnök fenntartaná a negyven éve tartó kereskedelmi embargót, hogy ezzel gyakoroljon nyomást Kubára.

Obama Kuba Egyesült Államok castro
Kapcsolódó cikkek