Közélet

Ítéletidő Ausztriában és Spanyolországban - Webkamerák, fotók

Az erős havazás miatt több hágó is járhatatlan Spanyolország északi részén, az ausztriai Tirolban jelentősen nőtt a lavinaveszély, Olaszországban a megáradt Tevere elsodort egy ír turistát.

Spanyolországban sűrű havazás akadályozta vasárnap a közlekedést. Az Ibériai-félsziget északi felének nagy részét hó borította. A hatóságok figyelmeztették a lakosságot, hogy csak végszükség esetén induljanak útnak gépkocsival. A hegyekben hét hágót lezártak, több mint húsz hágó csak hólánccal járható - idézi a zoom.hu a távirati irodát.

Az ausztriai Tirol nagy részén vasárnap jelentősen megnőtt a lavinaveszély a feltámadt déli főnszél miatt. Dél- és Kelet-Tirolban hétfőre újabb havazást jeleztek előre a meteorológusok azután, hogy a múlt hét végén már rekordmennyiségű hó hullott Kelet-Tirolban és Karintia délnyugati részén, komoly közlekedési és áramellátási zavarokat okozva a két ausztriai tartományban. A karintiai Dellach im Gailtal térségében péntek délig, 48 óra leforgása alatt 102 centiméternyi friss hó esett, amivel a Központi Meteorológiai és Geodinamikai Intézet (ZAMG) szerint 80 éves csúcs dőlt meg. Még több hullott a külvilágtól gyakorlatilag két napja elzárt Lesachtalban: a helyi illetékesek becslése szerint ott a hótakaró vastagsága helyenként elérte a két métert is.

Az olasz fővárosban a kiadós esőzés miatt megáradt Tevere elsodort egy ír turistát. A búvárok mostanáig hiába kutattak a 27 éves fiatalember után.

A kamerák képei itt és itt, fotók itt találhatók. Időjárás előrejelzés itt olvasható

webkamera Auzstria
Kapcsolódó cikkek