Közélet

Mindenki megszabadulna a kormányzótól, de ő nem mond le - Tovább bonyolódik az amerikai politikus ügye

A republikánus és demokrata honatyák közösen szólították fel az Illinois-is törvényhozás tagjait, hogy a lehető leggyorsabban zárják ki soraik közül a bűncselekményekkel vádolt Rod Blagojevich kormányzót.

"Azonnali lépéseket kell tenni Blagojevich eltávolítására" – vélte a Joe Birkett államügyész, aki jó eséllyel indulhat 2010-ben a szenátori posztért a republikánusok képviseletében. "Tegnap kellett volna elkezdenünk" – helyeselt a demokrata Jack Franks az AP információi szerint.

Az Illinois- i törvényhozás képviselői ma délután találkoznak először azóta, hogy Rod Blagojevich-et megvádolták azzal, hogy pénzért akarta értékesíteni Barack Obama szenátori helyét. A honatyák szeretnék elérni, hogy a vád alá helyezett kormányzó lemondjon a posztjáról, ezzel ugyanis elveszíteni a jogot a szenátori jelölésre.

Blagojevich szóvivője azonban úgy nyilatkozott: a kormányzó nem mond le és "jelezte, hogy a történet egyes új részleteiről a megfelelő időben tájékoztatni szeretné a képviselőket". A szóvivő nem nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogy Blagojevich milyen mértékben tudja lassítani a kizárását célzó eljárást.

Obama Blagojevich Illinois kormányzó szenátor
Kapcsolódó cikkek