Közélet

Pelczné: "A büdzsé arra biztosít fedezetet, amire a kormány akarja"

A 13. havi jövedelmet meg kell adnia a pedagógusoknak, a rendőröknek és a közszolgáltatásban dolgozóknak – idézi Pelczné Gáll Ildikót, a Fidesz alenökét az MNO.

Az alelnökasszony a parlamentben trükközésnek és bűvészkedésnek nevezte a kompenzáció ötletét. Elmondta: a kormánynak a törvényben, megállapodásban vállalt kötelezettségeit kell betartani, nem pedig félmegoldásokat kell produkálni. Kiemelte: "álhivatkozás", hogy a költségvetés nem biztosít fedezetet erre, mert "a büdzsé arra biztosít fedezetet, amire a kormány akarja". Mint fogalmazott, amennyiben megtalálják a felét, akkor nyilván megvan a másik fele is.

"Nem a pedagógusoknak, a rendőrök és a közszolgáltatásban dolgozók idézték elő a válságot, éppen ezért nem rajtuk kell elverni a port" - mondta a politikus. Mint folytatta, ha továbbra is reálbércsökkenéssel számolnak, az szociális feszültséget eredményezhet. "Azt javasoljuk a kormánynak, válassza a válságkezelés európai módját: ne megszorításokban gondolkozzon, hanem beruházás- és keresletélénkítésben, illetve adócsökkentésben."

pedagógus 13. havi pelczné büdzsé rendőr
Kapcsolódó cikkek