Közélet

Sólyom: Bár sokan fasisztákról és neonácikról beszélnek…

Sólyom László szerint "Fontos különbséget tenni a kifejezések között, bár sokan fasisztákról és neonácikról beszélnek, Magyarországon jobboldali radikálisokról és egy jobboldali radikális mozgalomról van szó".

A köztársasági elnök a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjújában beszélt Magyarország radikalizálódásáról – írja a Hírszerző. "A jobboldali radikalizmus ideológiája nem elfogadható eszme, mert sérti az egyenlő emberi méltósághoz való jogot.

A tekintélyes német napilap "A Gárda csak egy tünet, amely a címlapokra kerül" címmel megjelent cikkének alcímében a szerzők kiemelik: Sólyom László aggódik Magyarország híre miatt, elszomorítja a magyarországi romák és a szomszédos országokban élő magyar kisebbségek helyzete.

"Fontos különbséget tenni a kifejezések között, bár sokan fasisztákról és neonácikról beszélnek, Magyarországon jobboldali radikálisokról és egy jobboldali radikális mozgalomról van szó" - hangsúlyozta az államfő arra a kérdésre válaszolva, hogy vajon a radikalizálódás útjára lépett-e Magyarország. Szerinte jogi és politikai eszközökkel is küzdeni kell ellene, e kettő közül ő maga a politikaiakat részesíti előnyben.

Sólyom Magyar Gárda Frankfurter Allgemeine Zeitung neonáci fasiszta
Kapcsolódó cikkek