Közélet

A Filmszemle jegyében filmplakát kiállítás nyílt

Hétfő délután a Mom Park Mozi előterében Báron György filmkritikus megnyitotta az idén hatodik alkalommal megrendezett Magyar Filmplakát Kiállítást, ahol 2008-ban készült magyar tervezésű filmplakátok láthatók.

Megtekinthető egy válogatás a kiállítás plakátjának elkészítésére kiírt pályázat versenyműveiből. Báron György megnyitó beszédében dicsérte a pályázat győztese, Máté András grafikus magyar szürkemarhát ábrázoló munkáját, valamint beszélt arról, hogy a mai, képekkel elárasztott világban milyen nehéz eredeti, ötletes képeket, vizuális alkotásokat létrehozni és ezekkel a közönség figyelmét megragadni.

Felhívta továbbá a figyelmet azokra a tárlaton nem látható munkákra, - a Majdnem szűz, a Kaméleon, valamint az Immigrants - Jóska menni Amerika! című filmek plakátjaira, - melyeket jogtulajdonosaik nem engedtek át a kiállításnak, így helyük végül üresen maradt.

A kiállítás anyagát képező harminc plakát közül szakmai zsűri, valamint a közönség választja ki a legjobbnak ítélt, díjnyertes alkotásokat. A zsűri tagjai: Árendás József, Ducki Kristóf, Futó Tamás, Lelkes László és Szugyiczky István grafikusművészek. Az érdeklődők a Magyar Filmszemle összes programjának helyszínén bedobhatják szavazataikat a kihelyezett urnákba a mustra utolsó napjáig, február 3-ig, továbbá voksolhatnak a rendezvény honlapján is.

kultúra plakát Filmszemle magyar film
Kapcsolódó cikkek