Közélet

A megbukott "őszödi reformokat" akarja áterőltetni a kormány – véli a Fidesz

Adó- és kamatcsökkentést sürget a Fidesz a munkanélküliség elleni küzdelem és a munkahelyek megvédése érdekében - erről a párt szóvivője beszélt sajtótájékoztatóján.

Szijjártó Péter a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón elhangzottakra reagálva azt mondta, az elmúlt napok eseményei bizonyítják, hogy a kormány képtelen megálljt parancsolni a munkahelyek elvesztésének. Hozzátette: szerdán látott napvilágot a 7,8 százalékos munkanélküliségről szóló adat. Emlékeztetett rá, hogy az Orbán-kormány hivatali idejének végén ugyanez az adat 5,5 százalék volt – tudósít a Gondola az MTI nyomán.

A fideszes képviselő hozzátette, hogy a folyamatosan nő, egy év alatt 15 ezer fővel csökkent a foglalkoztatottak száma. Szijjártó Péter kijelentette, hogy ma a munkanélküliség elleni küzdelemnek és a munkahelyek megvédésének kell a legfontosabb gazdaságpolitikai feladatnak lennie, ezt viszont nem "bejelentésekkel", hanem csak komplex megoldással lehet kezelni. Ennek érdekében sürget a Fidesz adó- és kamatcsökkentést, mert véleményük szerint a magas adók és hitelkamatok "megölik" a vállalkozásokat. Leszögezte, a munkahelyek megőrzéséhez viszont a vállalkozások és cégek működésének támogatására van szükség.
 
Szijjártó hozzátette, azért is szükség van az átfogó megoldásra, mert a lakossági és üzleti várakozások a mélypontra süllyedtek. Újságírói kérdésre válaszolva a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által említett 6-8 éves társadalmi megegyezésre úgy reagált, hogy értelmes reformokra szükség van, de a kormány a többször megbukott "őszödi reformokat" akarja áterőltetni az országon, ezek végrehajtásában viszont a Fideszre ne számítsanak.

Gyurcsány adócsökkentés Őszöd kormány Fidesz
Kapcsolódó cikkek