Közélet

Dakar 2009: megadta magát Darázsiék kamionja

Motorhiba miatt kiállt az Argentínában és Chilében zajló, Dakar 2009 elnevezésű tereprali-versenyből a Darázsi Zsolt vezette MAN kamion. A kiállás következtében háttértámogatás nélkül marad az autósok között összetettben a 14. helyen álló Szalay Balázs – Bunkoczi László kettős.

A Szalay Dakar Team tájékoztatása szerint a négy Dakar-ralit végigélt kamion a hétfői harmadik szakaszon adta meg magát azok után, hogy az első két napon is akadtak vele gondok. A csapat tájékoztatása szerint olyan segítő akadna, aki elvinné az alkatrészeket, csak éppen nincs mit, mert azok a kamionban vannak, az pedig nagyon messze van a keddi rajt helyszínétől. A MAN legénységéből Bahor Bea hazarepül, Darázsi Zsolt és Kis Róbert Buenos Airesből ismét nekivág a túrának, és autóval megy a csapat után, hogy csatlakozzon a mezőnyhöz.

Az autósoknál a magyarok közül Szalayék állnak a legelőkelőbb helyen, őket két pozícióval hátrébb, a 16. helyen követi a Palik László – Darázsi Gábor kettős, Liszi László és Fenesi József a 33. A motorosoknál Dési János a 35., a kamionosoknál pedig a Szaller Zoltán – Pócsik László – Csitári Tibor trió a 17. a negyedik nap előtt, aminek során a résztvevők Jacobacci és Neuquen  között 488 kilométert tesznek meg. A gyorsasági távja 459 kilométer.

dakar kiállt kamion MAN Szalay Palik darázsi
Kapcsolódó cikkek