Közélet

Érvénytelen a ferencvárosi időközi választás első fordulója

Érvénytelen lett a ferencvárosi időközi választás első fordulója. A szavazóhelyiségek zárásáig ugyanis nem jelent meg az urnák előtt a választásra jogosultak legalább fele, a szavazókörökben mindössze minden negyedik választó adta le voksát.

Az eddig feldolgozott adatok szerint a szavazatok több mint felét a Fidesz-KDNP jelöltje, Bácskai János kapta. Második az MSZP jelöltje, Bánsághi Tamás, a harmadik a Jobbik jelöltje, Szegedi Csanád lett. Az SZDSZ jelöltje, John Emese a negyedik. A második forduló két hét múlva lesz: akkor 25 százalékos részvétel is elég lesz az érvényességhez.

A Political Capital nevű politikai elemző cég, valamint egy magánszemély egyébként kifogást nyújtott be a ferencvárosi választási bizottságnál a névjegyzék ellen. Úgy látják, hogy az Országgyűlés mulasztása miatt a jelenlegi választókerületi beosztás súlyosan aránytalan. A ferencvárosi helyi választási bizottság hatáskör hiányára hivatkozva elutasította a kifogást.

A legtöbb szavazatot, 4 697-et Bácskai János, a Fidesz-KDNP jelöltje kapta (58,67 százalék). Második az MSZP jelöltje, Bánsághi Tamás lett 1 850 szavazattal (23,11), míg a harmadik a Jobbik jelöltje, Szegedi Csanád lett 681 vokssal (8,5 százalék). Negyedik lett az SZDSZ jelöltje, John Emese 419 szavazattal (5,23 százalék), ötödik Várady Tibor, a Humanista Párt jelöltje 295 vokssal (3,68 százalék), míg Paulik Péter, a Magyar Kommunista Munkáspárt jelöltje 63 szavazatot kapott (0,78 százalék).

Magyar Rádió - AS Network-->

Ferencváros érvénytelen időközi választás
Kapcsolódó cikkek