Közélet

Két hét múlva eldől, ki lesz Boross Péter utóda

Az MDF Országos Választmánya (OV) február 14-én dönt arról, ki kapja meg Boross Péter parlamenti mandátumát - jelentette be Makay Zsolt, a testület elnöke szombaton.

Makay Zsolt emlékeztetett arra, hogy a volt miniszterelnök február elsejével mondott le parlamenti mandátumáról. Az MDF Országos Választmányának harminc napon belül, azaz március elsejéig kell megneveznie az utódot - tette hozzá. Mint elmondta, utoljára január 10-én volt választmányi ülés, amikor Boross Péter bejelentette, hogy lemond parlamenti  mandátumáról. A testület minden hónapban összeül, a legalkalmasabb  időpont a közeljövőben a vidéki választmányi tagoknak is február  14-e volt - indokolta a dátumot.

Makay Zsolt elmondta azt is: a Pest megyei választmány (Boross Péter a Pest megyei listán szerepelt a parlamenti  képviselő-választáson) már megtette személyi javaslatait az  utódlásról. Február 14-én az országos választmány mérlegeli a  javaslatokat, s dönt arról, ki kapja a volt miniszterelnök mandátumát. Az OV választmányának elnöke az MTI-nek elmondta, a Pest megyei választmány három személyt javasolt a mandátumra: Dragon Pál Pest  megyei elnököt, Droppa Béla megyei alelnököt, valamint Vella Nándort, Csömör alpolgármesterét.

MTI - AS Network-->

képviselő makay zsolt Boross Péter mdf országos választmány parlamenti mandátum
Kapcsolódó cikkek