Közélet

Obama, Clinton, Carter és két Bush - Háborús sztorikat mesélnek?

Rendkívüli csúcstalálkozóra készül a Fehér Ház – egy emberöltő telt el azóta, hogy az Egyesült Államok mindegyik élő elnöke egy asztalhoz ült. Barack Obama javaslatára most összeül a megválasztott, a jelenlegi és három volt elnök.

Az elnökök 1981-ben találkoztak utoljára. Most Barack Obama javaslatára Bush elnök fogadja a megválasztott és a volt elnököket, köztük édesapját, George H. W. Bush-t – jelenti az AP. Obama, George W. Bush, George H. W. Bush, Bill Clinton és Jimmy Carter szerdán találkoznak az Ovális Irodában. A megválasztott elnök emellett fél óra erejéig magánbeszélgetést is folytat a jelenlegi elnökkel.

A Fehér Ház a beszélgetés témájáról csak annyit közölt: biztosan szóba kerül a Közel-Kelet és a gazdasági válság. George Bush úgy nyilatkozott, szerinte Obama biztosan kérdéseket tesz fel mindegyiküknek, ha nem akkor csak "megosztják egymással a háborús történeteket." Jimmy Carter az egyetlen, aki már az előző találkozón is részt vett: 1981-ben Reagan, Nixon és Ford társaságában vitatták meg az ügyeket, majd Reagan kivételével együtt indultak Anwar Sadat meggyilkolt egyiptomi elnök temetésére.

Obama Clinton Ford Fehér Ház Sadat Carter Reagan Bush
Kapcsolódó cikkek