Közélet

A magyar rendőrség "nem átláthatóan kommunikált" az Ophélie ügyről - Később reagál a hatóság

Későbbre ígért reagálást a BRFK a Budapesten eltűnt francia diáklány szülei ügyvédjének a magyar rendőrséget elmarasztaló kijelentéseire. Az MTI megkeresésére Kalyó László, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese vasárnap este azt mondta, az ügyben később reagálnak.

Francis Chouraqui, a Budapesten eltűnt francia diáklány, Ophélie Bretnacher szüleinek ügyvédje vasárnap közölte, hogy új boncolást kér Franciaországban Ophélie családja.

A Journal du Dimanche című, vasárnap megjelenő párizsi hetilapnak adott interjújában azt mondta, azért van szükség a nyomozás folytatására és kiegészítő igazságügyi orvos szakértői véleményre, mert a magyar rendőrség "nem átláthatóan kommunikált" az ügyről, ragaszkodott ahhoz a feltételezéséhez, hogy öngyilkosság vagy baleset történt, s nem vizsgált ki minden emberrablásra utaló nyomot - idézi a Klubrádió a távirati irodát.

Az ügyvéd azt reméli, hogy már hétfőn hazaszállíthatják Franciaországba a holttestet, amelyet a csepeli Szabadkikötőnél találtak meg csütörtökön a Dunában. A DNS-vizsgálat eredménye, amely után teljes bizonyossággal kijelenthető, hogy Ophélie Bretnachert találták meg, vasárnap lesz meg - tette hozzá az ügyvéd.

Kalyó László az MTI kérdésére úgy válaszolt, tart a DNS-vizsgálat, nem tudni, mikor lesz meg az eredménye.

MTI - Klubrádió-->

DNS rend
Kapcsolódó cikkek