Közélet

Almássy levele Gyurcsánynak: "ön ebben is képmutató"

Ön számos alkalommal beszélt a szélsőségek terjedésének veszélyéről. Politikai bunkósbotként használva, szinte alig volt olyan politikai ellenfele, akit nem vádolt meg a szélsőségesek támogatásával – írja Almássy Kornél a miniszterelnöknek címzett nyílt levelében.

Ön ebben is képmutató. Csak akkor lép fel ezek ellen a jelenségek ellen, akkor  is csak szavakban, amikor politikai hasznot remél belőle, amikor másokat lehet besározni. A radikalizmus megjelenése, ugyanis egyetlen helyen nem zavarja Önt, a saját pártjában. A Magyar Szocialista Párt elnökeként nem lépett fel a pártjában terjedő szélsőbaloldali radikalizmus ellen. Mentegette Havas Szófia az ''56-os hősök emlékét gyalázó kijelentéseit, megjelenésével támogatta a szocialisták ifjúsági szervezetének a szélsőbaloldali terrorista tömeggyilkos, Che Guevara nevével fémjelzett rendezvényét – fogalmaz Almássy.

A politikus szerint a miniszterelnököt nem zavarja a pártjában megjelenő fajgyűlölet és rasszizmus sem. Ennek tudja be, hogy következmények nélkül maradhatott Dőry Miklós az MSZP önkormányzati képviselőjének antiszemita kijelentése, ugyanígy Pásztor Tibor MSZP-s politikus megjegyzése arról, hogy az egyik vezető fideszes politikus ,,díszzsidó".

Almássy a Pádár László győri MSZP-s önkormányzati képviselő által kezdeményezett "Cigány Gárdát" rasszista jellegű szerveződésnek nevezi. A politikus felszólítja arra, hogy "határolódjon el a rasszizmus, az antiszemitizmus és a szélsőbaloldali radikalizmus pártjában rendszeresen megjelenő formáitól és akadályozza meg, hogy MSZP-s vezetők rasszista,gyűlöletkeltő szervezet létrehozásánál  bábáskodjanak!"

radikális cigány MSZP zsidó rasszista gárda almássy szélsőséges
Kapcsolódó cikkek