Közélet

Cozma-gyilkosság: a rendőrfőkapitány elnézést kért a bírótól

Azonnal, késedelem nélkül kiadta az elfogatóparancsot a veszprémi ügyeletes bíró Marian Cozma feltételezett elkövetőivel szemben - ezt állapított meg az országos rendőr-főkapitány által elrendelt belső vizsgálat.

A rendőrség belső vizsgálata szerint a bíróság haladéktalanul elrendelte a veszprémi kézilabdázó megölésével gyanúsított személyek körözését. A rendőrség közleménye szerint a vizsgálat alapján az is kijelenthető, hogy a rendőrség az elfogató parancs kiadásának szempontjából szakszerűen és jogszerűen járt el, és haladéktalanul intézkedett az országos körözés elrendeléséről is - számol be az InfoRádió.

Az országos rendőrfőkapitányt azonban tévesen tájékoztatták az ügyről, ezért a Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság munkatársát figyelmeztetésben részesítette Bencze József. Az országos rendőrfőkapitány elnézést kért a veszprémi városi bíróság elnökétől. Az országos rendőrfőkapitány a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén azt mondta, a veszprémi kézilabdázó ügyében a feltételezett elkövetőkkel szemben azért adták ki késve az európai elfogatóparancsot, mert a veszprémi városi bíróság ügyeletes bíróját órákon át nem tudta elérni a rendőrség.

Ezt követően a városi bíróság elnöke, Gyenizse Zsolt az InfoRádiónak azt mondta: az ügyeletes bíró csak a médiából értesült a bűncselekmény elkövetéséről, a hatóságok csak másnap este keresték meg, ezután pedig a bíró azonnal intézkedett.

bíró rendőr-főkapitány veszprémi Cozma gyilkosság
Kapcsolódó cikkek