Közélet

Fodor: Miért nem választanak minket a liberális szavazók?

„Magyarázatot kell találni arra, hogy az a több, mint tíz százaléknyi szavazó, aki liberális értékrendűnek vallja magát, mért nem minket választ” – mondta Fodor Gábor a Magyar Narancsban. A liberális pártvezér beismerte, a párt nem képes egyik pillanatról a másikra végrehajtani a paradigmaváltást.

Fodor már az elnökválasztás elött hangsúlyozta: A SZDSZ kompromisszumképtelen, elitista és nem érti az emberek problémáit. „Világosan láttam, hogy határozott váltásra van szükség, ez pedig szerintem nem megy másképp, a kezdeti szakaszban erős üzeneteket, jelzéseket kell adni” – mondta, majd hozátette: tudomásul kellett vennie, hogy a tagság és a politikusank jelentős része erre nincs felkészülve.

Fodor Gábor nem tartja jónak a ferencvárosi teljesítményüket, de úgy véli, a helyén kell kezelni az eredményt. „Az SZDSZ-nek nem kedveznek az időközi választások, mert a szavazók úgy látják, reálisan nem nyerhetnek a képviselőjelöltjeik” – magyarázta.

Fodor a lapban beszélt aról is: abnormális, hogy az egyik oldalon a miniszterelnököt teszik bűnbakká mindenért - holott számos jó szándékú kezdeményezése volt az utóbbi időben - a másik oldalon pedig Orbánt diabolizálják.

SZDSZ gYURCSÁNY Fodor Gábor John Emese
Kapcsolódó cikkek