Közélet

Forradalmárok Szektája – Autóba rejtett bomba a Citibank athéni fiókja előtt

Egy korábban ismeretlen, önmegát a Forradalmárok Szektájának nevező terrorista csoport egy bombával felszerelt autót hagyott a Citibank egyik athéni fiókja előtt. A pokolgépet hatástalanították, senki nem sérült meg.

A rendőrség jelentése szerint legalább három, maszkot viselő terrorista szállt ki abból az autóból, amelyet a Citibank athéni fiókja előtt hagytak – számol be az AP. A hatóságok felfigyeltek az elhagyott járműre, amelyben öt 12 literes tartályt találtak. Az ammónium nitrát és üzemanyag keverékéből álló robbanószert mechanikus órákhoz, akkumulátorokhoz és detonátorokhoz kapcsolták.

A bombát a szakértők hatástalanították, sérülés nem történt. Pár órával az autó felfedezése előtt militánsok tüzet nyitottak és vélhetően egy bombát is dobtak az Alter magán televízió társaság parkolójába. Ebben az akcióban sem sérül meg senki, de az újabb támadások jelzik, hogy a görög militánsok továbbra is aktívak. Az elmúlt két hónapban számos, vélhetően szélsőbaloldali csoport intézett támadást különböző intézmények, elsősorban a rendőrség ellen.

militáns görög támad terrorsita szélsőbaloldali bomba Citi
Kapcsolódó cikkek