Közélet

Hunvald mellett demonstráltak Erzsébetvárosban

Több tucatnyian demonstráltak péntek délután a VII. kerületi polgármesteri hivatal előtt, a kedden őrizetbe vett Hunvald György mellett.

A résztvevők egy-egy szalagot helyeztek el a téren, amellyel szolidaritásukat kívánták kifejezni. A polgármestert támogató demonstráción több szocialista politikus is megjelent. Rendbontás nem történt. Bízunk Hunvald György ártatlanságában, ameddig a bíróság jogerősen másként nem dönt - mondta a Független Hírügynökségnek a pénteki demonstráción Filló Pál szocialista országgyűlési képviselő. Az erzsébetvárosi honatya szerint mindenkit megillet az ártatlanság vélelme - számol be a hirado.hu.

A szolidaritási akción megjelent Gy. Németh Erzsébet szocialista országgyűlési és fővárosi képviselő, az Országgyűlés önkormányzati bizottságának elnöke is, ám nyilatkozni nem akart. Szalagot helyezett el a téren Gergely József, a kerület szocialista alpolgármestere is. A téren összegyűlt tucatnyi szimpatizáló tüntető szóváltásba keveredett néhány kerületi lakóval, ám komolyabb összetűzés nem volt.

demonstrál VII. kerület polgármester Hunvald
Kapcsolódó cikkek